A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Новолатівської сільської ради

Відбувся І районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри

Дата: 08.10.2019 14:54
Кількість переглядів: 69

Відповідно до плану роботи відділу освіти Новолатівської сільської ради та з метою формування в учнівської молоді національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов'язку, виховання поваги до культурного та історичного минулого та сьогодення з 17 по 18 травня 2018 року у Новолатівській територіальній громаді на базі Новолатівської загальноосвітньої школи Новолатівської сільської ради в селі Новолатівка, Широківського району відбувся І районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)».

Учасниками змагань стали 7 роїв з Широківського району – 56 дітей і учнівської молоді. Юні нащадки козацького роду змагалися в 10 конкурсах. Учасники гри представляли свої рої під час конкурсу «Ватра». У тому, що джури – надійна зміна захисникам Вітчизни, судді переконалися під час конкурсу з виконання прийомів муштрового впоряду, конкурсу зі стрільби з пневматичної зброї та з цивільного захисту, конкурсу «Військова смуга перешкод». Туристичні навики та вміння діти демонстрували під час конкурсу «Таборування». Видовищними й цікавими були змагання з перетягування линви, використання індивідуальних засобів захисту в надзвичайних ситуаціях, конкурси з надання першої медичної допомоги «Рятівник» і вікторина «Відун».

Окрім обов’язкової конкурсної програми, джури Широківщини брали участь у конкурсі «Свято української кухні», команди не тільки підготували страви української національної кухні, а ще й креативно захищали свій стіл.
Щодня, як справжні шанувальники здорового способу життя, діти розпочинали з ранкової руханки. Харчувалися джури в умовах польової кухні. У вечері засідали джури у козацьке коло та підводили підсумки.
В основі символіки гри лежать ідейні засади. Використано три кольори – чорний, червоний та білий – традиційні для української вишиванки. Червоне полотно – основний колір козацьких знамен. Білий козацький хрест – традиційна українська та загалом лицарська відзнака. Шабля і булава – козацькі символи простого воїна та володаря – символи виховання добрих громадян і провідників суспільства.

За підсумками І районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») визначено переможців. Рій «Характерники імені Івана Сірка» Новолатівської СЗШ, Широківського району у дев’ятьох номінаціях. Серед перших – рій «Побратими» Зеленобалківського НВК, Широківського району святкували перемогу у конкурсі «Таборування». Друге місце отримав рій «Широківська школа № 1, Широківського району, та третє місце у грі зайняли рій «Сокіл» Шестерянська загальноосвітня школа, Широківського району.

Переможців нагороджено грамотою, медалями та кубком. Призерів нагороджено грамотою та медалями. Все ж таки найбільшою нагородою для юних нащадків козацького роду, безперечно, стала участь у захопливій грі «Сокіл» («Джура»).



« повернутися

Вхід для адміністратора